Tryck & Märkningsmetoder

En snygg produkt med en träffsäker märkning är hjärtat i vår verksamhet och det som gör att just ditt varumärke sticker ut bland konkurrenterna. Tryck, brodyr och gravyr är exempel på olika tekniker som förädlar en vanlig produkt till just din budskapsbärare. Våra profilprodukter trycks i samarbete med våra leverantörer och alla profilkläder trycks lokalt i Östersund, ett stenkast från vårt lager och huvudkontor. Ett nära samarbete utan mellanhänder säkerställer en märkningsprocess med hög kvalitet, och dessutom kan vi hålla låga transportkostnader. Tillsammans med vårt tryckeri väljer vi ut den märkningsteknik som skapar bäst resultat för just din produkt. Nedan kan du läsa om vilka olika märkningstekniker som vi använder oss av. 

Screentryck

Screentryck är en riktig klassiker när det kommer till tryck och är en av världens vanligaste märkningstekniker. Färgen pressas genom en schablon med hjälp av en rakel och varje tryckfärg trycks med en egen schablon. Det innebär att till ett tryck med tre färger används tre stycken schabloner.

Transfertryck

Transfertryck är en flexibel märkningsteknik som ger ett stilrent tryck till en låg kostnad. Trycket levereras på ark som sedan värms och pressas fast på plagget. Tekniken passar de flesta tyger och är suverän när du vill trycka mindre upplagor. Genom att transferarken kan lagras så är det en populär teknik för att märka arbetskläder och spelartröjor. 

Digitaltryck

Digitaltryck är en vidareutveckling av transfertryck och ger dig ett tryck med hög kvalitet och detaljrikedom. Tekniken möjliggör att trycka motiv med många färger och mönster och precis som transfertryck så värms trycket på plagget. Tekniken kräver en design med tydliga kanter. 

Brodyr

Brodyr är en märkningsteknik som andas kvalitet och passar särskilt bra för logotyper med hög detaljrikedom. Tekniken kan antingen användas för att brodera direkt på ett plagg eller genom att göra märken som kan sys eller värmas på plaggen. 

Tampotryck

Tampo-tryck är en märkningsteknik som används för att trycka profilprodukter i plast, metall eller glas, som t ex pennor. Tekniken ger ett skarpt och tydligt tryck med hög hållbarhet. Tekniken går att trycka i upp till 5-färgstryck. 

Gravyr

Gravyr är en mycket slitstark märkningsmetod som ger ett exklusivt uttryck på produkten. Tekniken används oftast på stål och aluminium, men kan även ge en snygg effekt på exempelvis träprodukter. 

Övriga

Utöver olika märkningstekniker så finns några ytterligare märkningsprodukter som sätter guldkant på dina profilkläder. Du kan bland annat beställa vävda etiketter, gummi- och lädermärken samt zipptags som finns både som vävda och i gummi. Kontakt oss så berättar vi mer!

* Priset baserat på minsta antal för paketköp, enfärgstryck och rekomenderad tryckmetod för produkten om inte annat angivits. Pris/st påverkas av antal produkter, tryckmetod och antal färger. Alla priser är exklusive moms.