MERi bakom kulisserna: Möt Anders och Ebba!

Anders och Ebba i butiken

Om du har besökt vår butik någon gång under de senaste 10 åren har du garanterat fått möjlighet att träffa vår rutinerade butikssäljare Tord (om inte så är det hög tid). Vid hans sida finns numera två nya ansikten som båda har fotboll, kundservice och ett glatt humör gemensamt. Häng med så får du lära dig mer om Anders och Ebba!

Om man inte har träffat er än, vilket första intryck kommer man mötas av?

Ebba; Det första ordet jag kommer på som beskriver mig är glad faktiskt, det är något jag alltid varit sedan jag var liten. I mitt arbete är jag noggrann och målinriktad, jag gillar att få saker gjorda och se resultat. Jag skulle även säga att jag har ett öga för hur saker blir snyggt.

Anders; Jag skulle beskriva mig som en glad och positiv kille som bidrar med god service. Trivs bäst när man jobbar i grupp mot ett gemensamt mål. Är ganska nyfiken av mig, tycker det är kul att uppleva nya platser och saker.

Berätta, vad har ni gjort innan ni kom till MERi?

Anders; Jag har jobbat på MERi sedan november 2017 och var dessförinnan i både Norge och Australien och spelade fotboll. Yrkesmässigt har jag provat på lite av varje, men bland annat jobbat på XL Bygg Fresks i Östersund samt i kundtjänst på SJ.

Ebba; Jag kommer senast ifrån Ica Supermarket Matmästar´n där jag jobbade i strax över ett år. Innan det jobbade jag på Woolpower i deras fabriksbutik som säljare. Mycket mer än det har jag inte hunnit med på arbetslivsfronten då jag dessförinnan gick på gymnasiet. Där gick jag idrottslinjen med fotboll och läste samhälle. Jag har jobbat på MERi sedan februari i år.

Att jobba som säljare inom profilmedia skiljer sig ganska mycket från era tidigare anställningar. Ebba, vad är din uppfattning om branschen så här långt?

Branschen visste jag inte så jättemycket om sen innan men nu efter att ha börjat här skulle jag säga att det är en kreativ bransch och det känns som det bara är fantasin som kan sätta stopp för hur man kan marknadsföra sig. ”Det går att trycka på mer än du tror” fick jag höra när jag började och det stämmer.

Hur kom det sig att du sökte jobb på MERi, Anders?

MERi är ett framgångsrikt och seriöst företag och jag kände att det skulle vara roligt att vara en del av det. Det verkade även utifrån som att det var en härlig stämning på MERi. Och det har jag märkt nu stämmer helt och hållet!

Ni är båda aktiva inom fotbollen på fritiden, har ni en dröm att satsa på fotbollen?

Ebba; Jag har precis kommit tillbaka efter en knäskada som jag mer eller mindre har hållit på med i två år nu. Så har inga höga krav just nu på att kunna satsa på fotbollen utan jag tar ett steg i taget. Men absolut vore det en dröm.

Anders; Jag väntar på Janne Anderssons samtal om en plats i sommarens VM-trupp. Skämt åsido, jag insåg ganska tidigt att jag inte kommer att få spela för Barcelona men har mina målsättningar och ambitioner ändå. Men de behåller jag för mig själv!

Även om intresse för sport och resor inte står som en kvalifikation när man söker jobb på MERi så är det en stark gemensam nämnare för många av våra anställda. Tror ni att det är ett framgångsrecept för att jobba på MERi?

Vi tror att det är ett framgångsrecept. Genom idrotten så lär man sig väldigt mycket som man har nytta av i arbetslivet. Som att samarbeta i grupp och jobba målinriktat.  Det känns som att många på MERi har ett allmänt idrottsintresse. Tillexempel under Vinter-OS så hjälptes vi åt att följa tävlingarna så gott vi kunde under dagarna och det firades rejält när svenskarna levererade bra prestationer. När man reser träffar man olika typer av människor med olika bakgrund och från olika kulturer. Det har man nytta av vid kundkontakt.

Vill du träffa Anders och Ebba på riktigt? Klicka på länken nedan för att komma till våra öppettider!

Besök vår butik

* Priset baserat på minsta antal för paketköp, enfärgstryck och rekomenderad tryckmetod för produkten om inte annat angivits. Pris/st påverkas av antal produkter, tryckmetod och antal färger. Alla priser är exklusive moms.